Explorant el so de l'Ebre. "Avui parlem amb tu"

Travessia sonora pel riu Ebre.

[CAST] [CAT]

Avui parlem amb tu, és una travessia sonora en llaüt pel riu Ebre que ens apropa al paisatge sonor de l’entorn fluvial. Cocreada durant el taller Explorant el soroll de l’Ebre. Biosonificació i ecologia acústica que ha impartit Luis López Casero en el marc de la col·laboració entre el Ministeri de Cultura (a través de la línia de treball Foro Expandido del VII Foro Cultura y Ruralidades) i el projecte Escola Nòmada de l’Escola d’Art i Cultura a Tortosa.

La travessia sonora és una peça site-specific que ens convida a difuminar les línies del natural i de la ficció, presentant un paisatge sonor expandit que tensa l’experiència de l’escolta a un entorn d’Interespècies, un marc sensible que atén la multidimensionalitat del paisatge sonor del riu Ebre. La peça ha estat creada pels participants del taller, Llibert Espuny, Ferran  Oltra, Alfons Focadell, Jose Pitarch, Pilar Lanau i Xènia Gaya, sota la direcció de Luis López Casero.

Avui parlem amb tu es divideix en tres moviments cada un dels quals cerca un tipus d’atenció concret. El primer moviment, Eco, proposa una escolta activa del paisatge sonor en la seva forma més relacional, el so com a forma de comunicació interespecífica i intraespecífica. El segon moviment, pren per títol, Motor i intenta apropar l’escolta a un paisatge de sons/sorolls centrats en l’acció humana. Per últim, el tercer moviment, Micro, ens endinsa en l’escolta de sons complexos dissenyats a partir de formes d’ones més senzilles que, posteriorment, han estat mesclades de forma algorítmica per la mediació de microorganismes del riu.